Gyakran ismételt kérdések és a válaszok

/Gyakran ismételt kérdések és a válaszok
Gyakran ismételt kérdések és a válaszok2019-08-06T10:56:33+02:00
Akciók és kuponok?2019-08-06T15:18:27+02:00

Nem jellemző, hogy kuponokkal és akciókkal szórjuk tele a világhálót, meghagyjuk ezt a flexibilis slag és a csodaszerek forgalmazóinak. Ettől függetlenül néha mi is megőrülünk és meglepjük a Vásárlóinkat egy-egy speciális akcióval, de ezeknek nem lájkszerzés a célja. Ha szereted a meglepetéseket érdemes regisztrálnod az oldalunkra, akár egy vásárlás alkalmával a fizetés oldalon, vagy csak úgy, hogy téged is értesíthessünk a már említett akcióinkról.

Ingyenes szállítás?2019-08-06T15:41:50+02:00

A penman.hu weboldalon a 25.000.- Ft és az ennél nagyobb bruttó végösszegű rendelések szállítási költségét átvállaljuk, függetlenül attól, hogy utánvéttel vagy banki utalással egyenlíted ki a számlát. Az árképzésünk nem teszi lehetővé, hogy a kisebb értékű rendeléseket ingyen postázzuk. Sokkal inkább arra törekszünk, hogy folyamatosan a lehető legjobb árakat biztosítsuk annak is, akinek csak egy ceruzára van szüksége, mivel nálunk Ő is Vásárló!

Mechanikus ceruza vagy nomrál ceruza?2019-08-06T15:26:30+02:00

A mechanikus ceruza mindig helyes, míg a normál (analóg) grafitceruzát gyakran hegyezni kell. Van akinek ez előny, de van aki szeret hegyezni. Ez is egy válasz a számtalan lehetőség közül. A mechanikus ceruza használata kényelmes és a hétköznapi jegyzeteléshez is kiváló választás. Én is mechanikus ceruzát használok és 0,3mm méretben. Ahogy a legtöbb esetben a ceruzáknál is a felhasználás célja dönt. Hétköznapi jegyzeteléshez, vázlatok rajzolásához tökéletes választás a mechanikus ceruza. Rajzoláshoz sokkal inkább passzol a klasszikus grafitceruza, mivel sokkal tágabb határokon belül választhatunk a keménységi fokok között. A mechanikus ceruza elsődleges felhasználási területe anno a műszaki rajzolásra korlátozódott volt, ahol a vonalvastagságnak fontos szerepe van, de hamar mindenki számára elsődleges alternatíva lett, akit zavart a grafitceruza körülményessége. Nincs jó válasz a kérdésre, mert mindenki maga dönti el, milyen eszközt szeretne használni. A vékonyabb magméretű mechanikus ceruzák előnye, de egyben korlátja is a betét mérete, ami nagyobb méretű rajzok készítéséhez nem ajánlott, mert soha nem leszel vele kész.

Akvarell papír, de melyiket?2019-08-06T15:24:56+02:00

Az első és legfontosabb kérdést kell előbb tisztázni, hiszen nem mindegy, hogy az akvarell papír gyakorláshoz vagy professzionális célokra lesz használva. Professzionális alatt arra gondolok, aki nem most kezdi az akvarell festészetet és van tapasztalata. Ők már leginkább olyan tulajdonságokat keresnek, amelyekre képtelenség, vagy nagyon nehéz ilyen formában válaszolni. A penman.hu oldalon elérhető szinte összes papírból akár egy lapot is vásárolhatsz, így az eddig még nem próbált papírokat is gazdaságosan tesztelheted, mivel nem kell egy egész tömböt megvásárolni. Egyszerűbb választ adni azoknak, akik most ismerkednek az akvarell festészettel.

Az akvarell papírokat öt alapvető csoportra lehet bontani, melyek közül az első közvetlenül a papír minőségét határozza meg és ez az összetétel. A festmény témájához köthető fontos tulajdonság a papír grammsúlya és felülete. Legvégül pedig két jellemző, ami inkább kényelmi kérdés: a papír mérete és kiszerelése.

összetétel szerint:

  • a professzionális “papírok” jellemzően 100% gyapotból készülnek, de klasszikus papír alapanyagokból is készítenek kiváló minőségű akvarell papírokat, például bambuszból.
  • stúdió vagy tanuló papírok leginkább cellulózból készülnek, esetleg keverék formájában más összetevőkkel együtt

a három legáltalánosabb felület:

  • szatén – melegen préselt – sima felülettel leginkább a részletgazdag munkákhoz, pl. botanika,
  • matt – hidegen préselt – az arany középút finoman struktúrált felülettel,
  • rough – hidegen préselt – durva felület

A hidegen préselt papírok között gyakran találkozhatunk egyedi mintázatú felületekkel is.

grammsúly:

  • a grammsúly mutatja az egy négyzetméter területű papír súlyát és a legáltalánosabb 300g/m2 akvarell papír mellett a könnyebb (vékonyabb) papírokra is van igény épp úgy, mint a nehezebb (vastagabb) 500-800g/m2 grammsúlyú papírokra. Minél vastagabb az akvarell papír, annál inkább ellenáll a víz okozta vetemedésnek, illetve több átdolgozást is büntetlenül elvisel. Határeset, amit leginkább a lap mérete és kiszerelése határoz meg, de a 300g/m2 akvarell papírokat is már érdemes feszíteni (beavatni) festés előtt. Persze egy négy oldalt ragasztott tömb pont a feszítést spórolja meg nekünk (ezért van teljesen körbe ragasztva), de egy nagyobb >A3 méretű íveket használat előtt már érdemes kezelni.

méret szerint:

  • a képeslap mérettől, egészen a nagy méretű ívben csomagolt papírok közül bárki megtalálja az adott feladathoz leginkább szükséges méretet.

kiszerelés szerint:

  • az akvarell papírokat tömbösített kiszerelésben és ívben forgalmazzák. A tömbösítetten belül is több megoldás létezik, spirálkötészettel, egy oldalon ragasztott vagy négy oldalon ragasztott kivitelezésben.

Nálam milliószor okosabbak is azt javasolják, hogy ne spórolj az eszközeiden, ha komolyan szeretnél foglalkozni bármivel is az életben. Ez nem azt jelenti, hogy a legdrágább akvarell papírokon gyakorolj, de a gyakorlásra szánt papírod is legyen minőségi. Egy rossz minőségű papíron a kellemesnek gondolt hobbi is rémálommá válhat és egy életre elmegy a kedved a festészettől. Ez különösen igaz a festékekre, de maradjunk a papíroknál. Amennyiben most ismerkedsz az akvarell festészettel és szeretnél egy jó minőségű, de gazdaságos papírt vásárolni, akkor a Canson XL Aquarell spirálkötött tömböt javaslom. Néha elérhető A5 méretben is, de sokkal kényelmesebb az A4 vagy A3 méret, amiből nem utolsó sorban A5 méretet is vághatsz magadnak.

A lehetőségeidhez mérten inkább legyen kevés, de jó, mint több silány minőségű eszközöd.

Az a legjobb válasz a kérdésre, ha magad tapasztalod meg melyik márka, és melyik felület felel meg számodra leginkább, amihez mi a már említett egyedi szolgáltatásunkat ajánljuk:

vásárolj akár csak 1 lapot.

Személyesen átvehetem a rendelésem?2019-08-06T14:13:39+